Heidi Holmavuo
ELLI IMMO

-Näytelmä kirjasta, joka avasi murhatutkinnan.

Vuonna 1955 Kemissä tapahtui yksi Suomen rikoshistorian merkittävimmistä edelleen selvittämättä olevista murhista. 20-vuotias Elli Immo murhattiin julmasti vain muutama sata metriä ennen kotitalonsa ovea. Hiljaisuus murhan ympärillä on huutava.

Lähtiessään selvittämään tapausta kirjailijat Elina Backman ja Heidi Holmavuo eivät voineet aavistaakaan, mihin kaikkeen matkan varrella törmäävät. Nyt tragediasta on syntynyt jo äänikirja, televisiosarja, kovakantinen kirja ja viimein teatteriesitys. Elli Immon kotikaupunkiin, Kemiin.

Heidi Holmavuon kirjoittamassa ja Petri Jäärnin ohjaamassa näytelmässä kauan vaietut tapahtumat tuodaan näkyviksi harvoin nähtynä true crime –teatterina.

Lehdistökuvat

Elli Immo, Kemin Teatteri. Kuvassa Tuija Hanhikoski ja Laura Eskola
Elli Immo, Kemin Teatteri. Kuvassa Jaana Joensuu, Suvi Hurme, Antti Kyllönen ja Olli Halttu
Kantaesityksen ensi-ilta 3.11.2023
Kemin Teatteri
Sauvosaarenkatu 4
30 €, 27 €, 20 € ja 15 €

Työryhmä
Käsikirjoitus Heidi Holmavuo
Ohjaus Petri Jäärni
Rooleissa: Laura Eskola, Olli Halttu, Tuija Hanhikoski, Suvi Hurme, Jaana Joensuu ja Antti Kyllönen
Esitysoikeuksia valvoo tekijä itse

Näytelmän kesto n. 2 tuntia, sisältäen väliajan.

Arviot:

”Katsoja jakaa varsin pian Holmavuon näkemyksen tekijästä, tämän motiiveista ja tutkinnan kangertelun syistä. Petri Jäärnin ohjauksessa jännitys silti säilyy ja vain kiristyy: mistä ilmestyy seuraava tiedonmuru, kuka rohkenee vielä avata suunsa? Kun poliisi avaa tutkinnan ja DNA-näytteitä aletaan etsiä lähes seitsemänkymmenen vuoden jälkeen, katsoja saa istua aivan penkin reunalla: joko varmuus vihdoin löytyy?”
Tenka Issakainen, Lapin Kansa 6.11.2023

”True Crime -lajityyppiä on aiheestakin kritisoitu todellisten vakavien tapausten muokkaamisesta viihteeksi. Vaikka näytelmässä sivutaan surmatyön lisäksi muitakin rikoksia, viihdyttävyys ja aiheen vaatima vakavuus pysyvät enimmäkseen tasapainossa pitkälti Holmavuon arvostavan perusasenteen ansiosta.”
Tenka Issakainen, Lapin Kansa 6.11.2023