Pertti Jarla – Petja Lähde
FINGERPORI

Fingerporin sarjakuvat ovat varmasti suomalaisille tuttuja. Nyt nämä hilpeät väärinkäsityksiin, sanakäänteisiin ja kaksimielisyyksiin perustuvat sarjakuvat siirtyvät Kemin Teatterin näyttämölle.

Näytelmän päähenkilönä nähdään Heimo Vesa. Fingerporia uhkaa pakkoliitos Kemiin ja kaupunginjohtaja Homelius pestaa Heimon kuvaamaan videopäiväkirjan uniikin kaupungin arjesta. Tämän on tarkoitus vakuuttaa päättäjät siitä, että Fingerporin persoonallinen väestö ja omaleimainen kulttuuri ansaitsevat säilyttää itsenäisyytensä.

Esitys marssittaa estradille yli 70 hahmoa. Tähän värikkääseen joukkoon kuuluvat muun muassa karismaattiset ja hurmaavat Rivo-Riitta, Krapula-Päivi, Asko Vilenius, Allan Kurma ja Pahani Julmu.

Kemin Teatteriin näytelmän ohjaa Tero Heinämäki.

Lehdistökuvat

Kemin Teatteri/ Fingerpori. Heimo Vesa – Olli Halttu, Homelius – Antti Kyllönen
Kemin Teatteri/ Fingerpori. Jorma (pullottaa) – Antti Kyllönen, Asko Vilenius – Tuija Hanhikoski, television katsojat – Jaana Joensuu, Suvi Hurme, Laura Eskola, Heimo Vesa – Olli Halttu
Ensi-ilta 9.9.2023
Kemin Teatteri
Sauvosaarenkatu 4
30 €, 27 €, 20 € ja 15 €

Työryhmä
Käsikirjoitus Pertti Jarla ja Petja Lähde
Ohjaus Tero Heinämäki
Lavastus Kaisa Niva
Puvustus Sirpa Santonen
Rooleissa: Laura Eskola, Olli Halttu, Tuija Hanhikoski, Suvi Hurme, Jaana Joensuu ja Antti Kyllönen
Esityksen kesto 2 tuntia 10 minuuttia sisältäen väliajan
Esitysoikeuksia valvovat tekijät itse

 

Arviot:

”Yleinen vauhdikkuus on eduksi myös hahmojen esittelyssä. Määrä korvaa laadun, kun lavalla hyörii monikymmenpäinen kavalkadi.”
Tenka Issakainen, Lapin Kansa 11.9.2023