Arpaonni suosi Pirkko Tuuraa

Harrastemessuilla 9.11.2023 arvontalipukkeen palauttaneiden kesken arvottiin 10.11. 2 lippua Kemin Teatteriin. Arvonnan onnettarena toimi Julia Levonen ja valvojana Ismo Perkkiö. Arpaonni suosi Pirkko Tuuraa. Onneksi olkoon. Voitosta on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Kemin Teatteri on rekrytoinut!

Kemin Teatteri on rekrytoinut joukkoonsa kampaaja-maskeeraajaksi Mia Lindqvistin ja puvustajaksi Elina Vaskon.

Mia Lindqvist on aloittanut talossa marraskuun alusta 1.11.2023 ja pääsi työn touhuun näin heti jo ”Elli Immo – Näytelmä kirjasta, joka avasi murhatutkinnan” kampausten ja maskeerausten kimpussa.
Mia Lindqvist on parturi-kampaaja, ammattivalokuvaaja ja koulutukseltaan myös vaatetusalan muotoilija. Mia on monitoiminainen Torniosta ja tulee tekemään meillä töitä niin kampaaja-maskeeraajana kuin talon produktioiden pukuhuoltajana.

Elina Vasko on lappilaistunut vaatetussuunnittelun kandidaatti (TaK), pukusuunnittelija ja puuseppä, jolla on monialainen taito- ja työkokemustausta. Hän on toiminut mm. vuosia Rovaniemen teatterin ja Konttisen kesäteatterin produktioissa.

Olemme aivan ihastuksissamme näistä rekrytoinneista, tervetuloa Kemin Teatteriin!

Kuvassa Mia Lindqvist ja Elina Vasko. Kuva: Mari Niskanen
Kuvassa Mia Lindqvist ja Elina Vasko. Kuva: Mari Niskanen

KEMIN TEATTERIN LIPPUKASSA AVOINNA

Kemin Teatterin lippukassa on avoinna ke – pe klo 11 – 16 ja tunti ennen esitystä.
Käyntiosoite, Sauvosaarenkatu 4. Puh. 040 550 9911

Teatterin toimisto palvelee varausasiakkaita puhelimitse arkisin klo 10 – 14. Puh 040 550 9911

Lippuja voi ostaa Kemin Teatterin esityksiin www.lippu.fi palvelusta.


SUOMEN KULTTUURIRAHASTO PALKITSI MERI-LAPIN TEATTERIYHDISTYKSEN

OLAVI VEISTÄJÄ -PALKINTOPERUSTELUT

Olavi Veistäjä -palkinto, 10 000 euroa, myönnetään Meri-Lapin Teatteriyhdistys ry:lle. Yhdistyksen ylläpitämä Kemin Teatteri jatkaa siitä, mihin täyskunnallisen Kemin kaupunginteatterin toiminta päättyi. Yhdistyksen muodostavat pääosin Kemin kaupunginteatterin työntekijät, jotka ovat sinnikäs joukko taiteen puolustajia. He onnistuivat pelastamaan Meri-Lapin alueen ainoan ammattiteatterin, vaikka umpikuja jo häämötti.

Monet kaupungin päättäjistä olivat valmiit katkaisemaan Kemissä 75 vuotta jatkuneen ammattiteatteritoiminnan. Teatteri pelastui sen henkilökunnan järkähtämättömän tulevaisuudenuskon, periksi antamattoman asenteen ja alueen teatteritarjonnan eteen tehdyn työn ansiosta. Kemissä teatteri on vuosikymmeniä ollut monipuolista ja taiteellisesti tasokasta. Toimintaa kohtasivat viime vuosina kuitenkin valtavan suuret ongelmat, jotka johtuivat esitystilojen menetyksistä sekä koko kaupunkia kohdanneista suurista rakennemuutoksista.

Meri-Lapin Teatteriyhdistys ry:n tekemä työ takaa alueen asukkaille valtakunnallisesti tasa-arvoisen taidetarjonnan ja varmistaa ammattilaisvoimin toteutetun monipuolisen esittävän taiteen saavuttamisen eri ikäryhmille. Oman teatterin puolesta tehty työ on kaikille siihen osallistuneille valtava taisteluvoitto. Uusi Kemin Teatteri ja sen henkilökunta on todistanut tahtotilansa, selviytymiskykynsä ja yhteisöllisyytensä.