Rosa Liksom
Väylä

Rosa Liksomin kiitettyyn ja palkittuun romaaniin perustuva Väylä kuvaa sodan mullistaman maailman pienen ihmisen näkökulmasta. Se on rujonkaunis kasvukertomus, jossa metsän polut ovat yhtä tärkeitä kuin pommikoneiden kumu. Se on vuoden mittainen tarina siitä miltä tuntuu jättää kotinsa. Ja palata takaisin.

Näytelmä kertoo Lapin sodan ajasta, jolloin kymmenet tuhannet ihmiset joutuivat hylkäämään kotinsa. Keskiössä on nuori tyttö, jonka pitää saattaa kotitilansa karja suojaan länteen. Väylän toiselle puolelle. Jossain siellä pitäisi olla myös tytön äiti.

Teoksen ohjaaja ja sovittaja Tuomo Rämö on tehnyt urallaan lukuisia vaativia näyttämösovituksia. Rämön Lappeenrannan kaupunginteatteriin tekemä ohjaus ja sovitus Viimeinen Atlantis nähtiin Tampereen Teatterikesän pääohjelmistossa vuonna 2023. Samana vuonna esitys voitti myös vuoden esityksen Thalia-palkinnon.

Olima selvihneet tähän pisteeseen asti. Eessä oli pakko olla jotaki parempaa.”

Kantaesityksen ensi-ilta 18.9.2024
Kemin Teatteri
Sauvosaarenkatu 4
30 €, 27 €, 20 €, 15 €

Työryhmä

Kirjailija: Rosa Liksom
Dramatisointi ja ohjaus: Tuomo Rämö
Lavastus: Kaisa Niva
Pukusuunnittelu: Elina Vasko
Rooleissa: Sirpa Filppa (vier.), Laura Eskola, Olli Halttu, Suvi Hurme, Antti Kyllönen ja Helena Puska
Tekijänoikeuksia valvoo Agency North Oy

 

Linkki mediakansioon.

Gilles Dyrek
Vaimoni on toista maata

Häitään suunnittelevat Janne ja Helena kutsuvat ystävänsä Riston ja hänen uuden tyttöystävänsä Veeran kylään. Veera on suuttunut Ristolle ajomatkan aikana eikä suostu puhumaan. Isäntäpari alkaa epäilemään Ristolle mököttävää Veeraa ulkomaalaiseksi ja väärinkäsitysten suma on valmis. Seuraa koko illan mittainen sekaannusten vyöry, jossa koetukselle joutuu niin parisuhteiden kestävyys, lähihistorian tuntemus kuin ennakkoluulotkin.

Ranskalaisen Gilles Dyrekin kirjoittama Vaimoni on toista maata on suosittu farssikomedia, joka tarjoaa hykerryttävän hersyvät naurut parhaaseen pikkujouluaikaan.

Rooleissa Laura Eskola, Olli Halttu, Suvi Hurme ja Antti Kyllönen.

Ensi-ilta 12.10.2024
Kemin Teatteri
Sauvosaarenkatu 4
Liput 30 € / 27 € / 20 € / 15 €

Työryhmä:

Käsikirjoitus Gilles Dyrek
Suomennos Reita Lounatvuori
Ohjaus Petri Jäärni
Lavastus Kaisa Niva
Pukusuunnittelu Elina Vasko
Esitysoikeuksia valvoo Nordic Drama Corner Oy

 

Linkki mediakansioon